dissabte, 22 de gener de 2011

Fumar és dolent per a la salutUn divendres al matí, ara deu fer tres setmanes, mentre fumava a la vorera en una pausa de la feina, una veïna que passava em va dir, afable i tota enriolada:

- No fumis, home, no fumis, que és dolent per a la salut!
- Ja té raó, ja! -li vaig respondre, també de bon rotllo-. No fumo gaire, no es pensi, mitja dotzena de cigarrets al dia, però encara és massa.
- El meu home també el té, aquest vici, ja ho saps. Diu que d'alguna cosa s'ha de morir.

Durant un minut més vam parlar del bon temps que feia per estar-se plantat al carrer, i de la sort que tenen els no fumadors perquè, d'ençà de la nova llei, ja poden prendre's un cafè al bar sense haver d'empassar-se obligatòriament el fum dels altres. "Els fumadors, en canvi, hi hem perdut", vaig dir jo, "i a  sobre, se'ns veu més que abans. I sembla que siguem més i que fumem molt." 

Amb tot, vam estar d'acord que aquesta és una llei justa, perquè ningú no s'hauria de veure obligat mai a fer res contra la seva voluntat. Després ens vam acomiadar amb un somriure. 

Mentre la dona s'allunyava feixugament carrer amunt i jo feia la darrera pipada d'aquell matí, no vaig poder evitar de fixar-me en el seu més que notable sobrepès, gairebé en podríem dir obesitat, que la feia esbufegar, ni en el quilo i mig de xurros fregits en oli d'oliva i ben amarats de sucre que transportava en una paperina i que s'havia estat menjant mentre parlàvem. 

Sí, fumar és dolent per a la salut.

2 comentaris:

  1. molt ben pensat!
    és tan fàcil veure on s'equivoquen els altres i tan difícil veure-ho en un mateix ... gran reflexió!

    ResponElimina
  2. Sí, és allò de la palla i la biga. La palla som els fumadors, ara.

    ResponElimina

Digues-hi la teva