dissabte, 27 de novembre del 2010

Per un independentisme valent i intel·ligent (2)

Aquest dies he rebut diversos SPAM que pretenen convènce'm que demà voti en un o altre sentit. Us en transcric un que vol que voti Reagrupament. El missatge no ha produït en mi l'efecte desitjat per l'autor, ans el contrari, perquè la majoria d'arguments no són altra cosa que un atac barroer i maldestre a SI, en una mostra claríssima de tot allò de què us parlava en l'anterior post: la manca d'unitat de l'independentisme, el tacticisme, la curtesa de mires, l'egoisme, la covardia... En aquest cas, tot condensat en la marranada pueril del simpatitzant de Reagrupament que m'ha enviat l'e-mail. Amb aquest independentisme fratricida de pa sucat amb oli no arribarem mai enlloc, enlloc. Us remarco els míssils en color carbassa:



Jo no dubto, jo votaré Reagrupament!
Per què?

Per moltes raons:
- En Joan Carretero l'any 2008 ja parlava d'una candidatura independentista transversal.
- Reagrupament fa temps que tenen com a objectiu principal la proclamació unilateral de la independència per part del Parlament de Catalunya.
Altres ho han copiat i ens volen fer creure que és idea seva...
- Reagrupament va escriure fa temps una proposta de Constitució Catalana com a primera Llei que presentaran al Parlament. Ara altres s'han inventat una "llei de la independència"...
- Reagrupament fa molt de temps que estan treballant per la independència.
Altres partits han aparegut d'un dia per l'altre després de veure l'èxit de la manifestació del 10J...

Però un partit no es pot fer d'un dia per l'altre: es necessita programa, filosofia, idees, candidats...
Com s'aconsegueix tot això?
Doncs molt fàcil: copiant el Programa i la filosofia d'una formació que porta temps treballant!

I com s'omplen les llistes?
Molt fàcil també: oferint a membres d'altres formacions ser cap de llista a la seva demarcació.

Així és com es passa de tenir poques possibilitats de ser escollit, per estar quart de llista a Girona per Reagrupament, a tenir-ne molt més, per ser cap de llista a Girona per una altra formació.

Ja em perdonareu però això, per a mi, no és ser el defensor d'una causa.
D'això jo en dic ser un mercenari!


* Per si no n'hi hagués prou amb això, la nova formació es dedica des del primer dia a difondre falsos rumors sobre Reagrupament, aquells que fa temps que treballen pel mateix que ells volen, i a menysprear-la sense cap mena de vergonya.
Per exemple oferint a ciu i erc una aliança, però no a Reagrupament!

Quin motiu es pot tenir per criticar i deixar de costat aquells que volen i treballen pel mateix que tu?


* A començaments d'octubre un grup de militants i simpatitzants de les noves formacions independentistes van recollir signatures per demanar-los una candidatura única independentista i evitar la dispersió de vots.

Reagrupament va fer una proposta:

- Acceptava presentar-se amb les sigles de l'altre partit;
- Acceptava el programa de l'altre (al cap i a la fi era una còpia del de Reagrupament);
- Oferia fer les llistes en "cremallera" a totes les circumscripcions (un i un alternatius d'ambdues formacions);
- Cedia el cap de llista per Barcelona (s'entén que és la circumscripció que més possibilitats inicials té de sortir)

La podeu trobar més raonable o menys, però era una oferta de coalició!

La resposta que va rebre Reagrupament va ser: 'NO.'
No va haver-hi cap altra contraproposta ni intent de negociació de cap tipus per part de l'altra formació.


El termini per presentar les candidatures s'acabava el 15 d'octubre
Reagrupament Independentista la va presentar el mateix dia 15, esgotant el temps.
L'altre grup que diu voler la unitat ho va fer el dia 13, dos dies abans que s'acabés el termini!

És ben clar quina de les dues formacions ha treballat més i té més interès en la unitat dels independentistes...


* Al final dels actes de Reagrupament s'obre un torn de preguntes i respostes i els assistents poden formular els seus dubtes i rebre resposta dels ponents. Quants altres partits coneixeu que ho facin??? Els mítings d'altres partits són monòlegs als que vas a escoltar el que et volen dir i només el que et volen dir, i no es permet fer preguntes a ningú.

Per què els candidats a representar el poble no volen donar la veu al poble?


* Albert Pereira Solé, exdirector general d'Administració Local al Departament de Governació quan Carretero era Conseller, el 2008 descrivia l'austeritat que va caracteritzar la seva actuació:
- Carretero fins i tot es va posar un llit al despatx de la conselleria per estalviar-se pagar l'hotel i desplaçaments
- Menjava de menú en comptes de cobrar dietes
- Va fer disminuir el seguici que l'acompanyava a les visites oficials (de 2 cotxes va passar a un de sol, el del mateix conseller)
- No va nomenar mai un cap de protocol, càrrec existent a tots els altres departaments de la Generalitat
- Era especialment gasiu amb l'encàrrec d'informes externs.

Gràcies a l'austeritat de'n Joan Carretero al davant del seu departament es va crear un fons de 7 milions d'euros per a ajudar els pobles petits!


* Quan en Joan Carretero era conseller van contractar una experta informàtica.
Aquesta experta va contractar uns serveis necessaris i imprescindibles amb una empresa privada... però que estava relacionada amb el seu propi marit.

Quan en Carretero ho va saber va cessar immediatament l'experta i al Director General que hauria d'haver-la controlat.

Això sí és Regeneració democràtica!
A veure si trobeu un altre polític o expresident d'equip de futbol que faci això!!!


* Reagrupament mostra al seu web gràfiques amb els donatius que reben cada dia.
D'on treuen els diners els altres partits?
Només de l'única quota que han pagat els militants i dels donatius que facin?

A altres partits de nova creació la seva cúpula MAI haurà de passar comptes a NINGÚ perquè legalment ells en són els amos i senyors i ni tan sols es poden fer auditories perquè ningú pot demanar-les legalment!


* Jo no sé què volen altres formacions però sí sé el què vol Reagrupament perquè fa temps que està treballant perquè ens tornin el que és nostre i per la llibertat del nostre poble.

Per què altres creen un partit nou per copiar i ocupar l'espai que ja ocupa un altre?
Reagrupament treballava per la unitat de l'independentisme però després d'aparèixer altres formacions ara els independentistes semblem estar més dividits que mai.
Qui hi surt guanyant amb això? Tots hi hem perdut!


* En definitiva, potser hi ha formacions que tenen caps de llista molt populars i saben fer unes campanyes de màrqueting molt efectives, però el seu no és ni el tarannà ni el concepte de moralitat o servei públic que jo espero d'aquells que m'han de representar ni d'aquells que vull que dirigeixin el meu país.
No tot s'hi val per guanyar!

Potser aquest tipus de formacions aconseguiran enlluernar molta gent però això no vol dir ni que es mereixin el nostre recolzament ni que hagin fet les coses millor.
Jo valoro aquells que obtenen els seus resultats per l'esforç del treball a través del temps, com
Reagrupament.

Per totes aquestes raons a mi no em donaran garsa per perdiu.
Jo votaré Reagrupament Independentista!

2 comentaris:

  1. Tens raó Marc. És una argumentació banal, de caire localista. Anem a unes eleccions de país i perdem el temps discutint qui és més guapo.
    El cert però és que ens obliguen a triar, això és el més lamentable. Tots voldríem que sumessin i el que han fet és dividir.
    Qui n'ès resposable? No ho sé, però segueix agradant-me més el discurs de Carretero (el crec més professional, honest i independent). Em consta que Laporta no ha volgut fer la coalició malgrat li oferien ser cap de llista per Barcelona (m'ho va dir personalment com a resposta a una pregunta directa)
    De Carretero m'agraden les seves idees i el perfil de persona clarament autosuficient (no necessita la política ni el càrrec) com per renunciar a ser cap del seu projecte. De fet,la primera reunió a que vaig assistir, l'inici de R.Cat. ell volia fer una plataforma finalment liderada per tercers. A més tots sabem que va sortir d'una Conselleria sense més, posant per davant els seus principis. I això no és habitual (mira el Saura i la seva relació amb la poli, hi ha qui renúnciaria fins a sa mare per mantenir el càrrec)
    M'agrada la gent que no vol "poltrona", si més no em donen més confiança.
    També valoro positivament el Laporta, malgrat em fa més por. M'encantaria però que participés en el projecte (de tots) i que l'encapçalés (però no dictés).
    En resum, jo hauria votat una projecte ERC/RCat/SC amb la Tura, el Maragall i el Castells junts. Però això no és possible, m'han obligat a escollir, han decidit no guanyar.

    ResponElimina
  2. Josepm, jo també hauria votat aquest projecte unitari, naturalment. Penso honestament que no ens en sortirem fins que deixem les capelletes i caminem junts. Ara bé, ningú no t'obliga a escollir, pots comprar el producte o no comprar-lo. Em nego a creure que un altre independentisme no és possible, em nego a votar la menys dolenta de les opcions, i no trobo altra manera d'enviar el missatge del desig d'unitat de l'independentisme que votar en blanc. "Voto en blanc perquè cap de vosaltres no m'ha ofert prou, tots plegats us heu quedat curts, en conjunt us ha faltat generositat i valentia. El país necessita generositat i valentia".

    Et confessaré una cosa: durant mesos m'he estat debatent entre votar Reagrupament i votar en blanc. Veig en Carretero les mateixes virtuts que tu hi veus, i és cert que l'home no es mou per interessos, i ho va demostrar amb escreix en deixar la Conselleria en el seu moment. Però em sembla poc, no en tinc prou.

    Una de bona que exemplifica molt bé la situació en què es troba l'independentisme avui: l'altre dia van entrevistar a la Catalunya Ràdio en Benach a propòsit del nomenament del fet casteller com a Patrimoni de la Humanitat. El president del Parlament, independentista, va dir que els castells simbolitzaven, entre altres coses, el valor del treball conjunt, la garantia que quan les persones es posen d'acord en assolir una fita l'aconsegueixen. Les seves paraules es comenten soles.

    ResponElimina

Digues-hi la teva