dilluns, 13 de juny de 2011

El perquè del meu unfollow a @masaenfurecida

Vaig començar a seguir @masaenfurecida al Twitter perquè els seus tuits, malgrat la càrrega ideològica fatxa que duen (hi ha qui pensa que tot és conya; jo crec que el rerefons és de debò), em semblaven -i encara em semblen- intel·ligents. @masaenfurecida és un sàtir, i ho fa molt bé perquè pot arribar a tocar el voraviu. Perdó, corregeixo: el toca moltíssim. Per exemple, aquests 3 tuits sobre el mateix tema:


masaenfurecida
ES FALSO QUE LOS GALLEGOS SEAN TRISTONES Y ABURRIDOS. SIMPLEMENTE NECESITAN UN POCO MÁS DE COCAÍNA.

masaenfurecida
LA GENTE DICE DÉJATE DE GAITAS Y NO DÉJATE DE TUBAS O DE VIOLAS. ESO ES POR ALGO.

masaenfurecida
AHORA QUE GALICIA NO TIENE EQUIPOS EN PRIMERA ES EL MOMENTO DE INICIAR UN DEBATE SOSEGADO Y DEVOLVERLA DE UNA VEZ A PORTUGAL

Molt divertit, sobretot si no ets gallec. Esclar que als catalans també ens toca el rebre (sovint), i als castellans que no són de Madrid, i als bascos, i als "indignats acampats", i als homosexuals, i als estudiants de dret... En definitiva, que no se'n salva ningú. La sàtira et pot agradar molt, poc o gens, i pots seguir @masaenfurecida o no seguir-lo.

El problema són els seguidors de @masaenfurecida que s'han erigit en deixebles seus, una mena d'aprenents de sàtir sense suc ni bruc que @masaenfurecida retuiteja (envia els tuits d'aquests personatges a tots els qui el segueixen a ell, més de 10.000.- persones). Amb això, @masaenfurecida s'equivoca, perquè dóna difusió a les males còpies de l'original i la cosa perd totalment la gràcia. Per entendre'ns, és com si Albert Boadella fes pujar a l'escenari imitadors seus. 

Els retuits que fa d'aquests gossets faldillers són la causa per la qual vaig deixar de seguir @masaenfurecida. "Rebutgi les imitacions", tota la vida s'ha dit. Amb tot, encara m'arribaran alguns tuits de @masaenfurecida via RT de gent que jo segueixo. Espero que siguin pocs tuits i ben escollits.

Un dia que se'm van inflar els ous vaig fer l'unfollow, doncs, i  al cap d'unes hores, més en fred, vaig explicar-me:


Marc Guarro
He fet bé de fer unfollow a : ara només m'arriben alguns RT de tuits d'ell i no m'arriben els RT que ell fa.

Vet aquí la reacció, però, d'un dels seus imitadors, com sol ser habitual, sense gràcia de cap mena. Noteu com l'home s'agafa al meu cognom per intentar ofendre'm. Realment de nivell, tu! El tuit em dóna la raó: 


Javier Sef
HABLA EN CASTELLANO GUARRO DE PLAZA DEL PUIG ES UN SOCIALISTA DE MIERDA, PERO OS DIO DURO!

El més hilarant del cas és que @JavierSef, unes quantes hores després de vomitar aquest tuit va deixar de seguir @masaenfurecida, segons ell, perquè no respecta res ni ningú. Al damunt, incoherent:


Javier Sef
Dejo de seguir al facha de , no respeta a nada ni nadie! no entiendo porqué tanto odio, de verdad...


En definitiva: adéu a @masaenfurecida i, sobretot, a tota la colla d'imitadors de pa sucat amb oli que el segueixen. 
 


8 comentaris:

 1. Si no m'equivoco hi ha una opcio per a seguir a qualcu pero no rebre els RT que fa. Genial en aquests casos. :-)

  ResponElimina
 2. " i als castellans que no són de Madrid"

  Corrijo:

  http://twitter.com/#!/masaenfurecida/status/77083424418050049

  http://twitter.com/#!/masaenfurecida/status/68001913400082432

  http://twitter.com/#!/masaenfurecida/status/68004240156655616

  ResponElimina
 3. Per el que veig no has entès el twitter de @Masaenfurecida.

  El que critica exactament és aquest tipus de gent com @JavierSef.

  S´imitidador d´aquest tipus de gent és precisament @masaenfurcida i no al revés. @masaenfurcida és una crítica àcida i satírica de lo hipòcrita que és la gent, independentment del tipus de ideologia que té.

  ResponElimina
 4. Si no entiendes que está retuiteando los comentarios de los fachas que creen que masaenfurecida habla en serio y los comentarios indignados de los despistados que piensan que también habla en serio, es mejor que no lo sigas, de acuerdo.

  Y por cierto, es evidente que es todo de coña. No hay más que ver el nombre que eligió.

  Ahora mi pregunta, totalmente en serio... ¿Qué os lleva a anunciar que os dais de baja de alguien de Twitter? ¿Esperáis que alguien o siga y se de de baja también? ¿Anuncias también cuando empezáis a seguir a alguien?

  ResponElimina
 5. Entenc @masaenfurecida, però no m'agrada que retuitegi aquests marrecs.

  ResponElimina
 6. El Caballero: em molesten els fatxes de debò que retuiteja @masaenfurecida.

  No, no, explico l'unfollow de la mateixa manera que de vegades parlo de llengua, de política o del que sigui: perquè en tinc la necessitat. No espero que ningú em segueixi, cadascú fa el que vol.

  ResponElimina
 7. Mai podré entendre que us agradi això del twitter. Ho respecto, clar, ja ho diuen que "sobre gustos..."

  ResponElimina
 8. @masaenfurecida básicamente realiza una crítica acida de la sociedad en la que vivimos. Disfrazados de facha "indignado y maleducado" que escribe siempre en mayúsculas y no respeta a nadie ni nadie, lo que hacen es criticar la hipocresía y la estupidez de muchos de nuestros personajes públicos. Los retweets no tienen ni la mitad de gracia, pero es le permite a @masaenfurecida dar algo de juego y reírse de lo que les envían mensajes.

  ResponElimina

Digues-hi la teva